Acer campestre

De Acer campestre heeft een gemiddelde hoogte van 10 tot 12 meter en heeft een mooie ovaalachtige kroon. De schors van de boom en de takken zijn een beetje ribbelig hier aan kan je goed herkennen dat het een ‘Acer campestre’ is. Deze bomen zijn zeer goed bestendig tegen de wind vanwege het taaie hout wat de boom heeft.

In de zomer heeft deze boom mooie donkergroene bladeren die in de herfst langzaam aan donkergeel verkleuren. Het blad is gelobt en wordt gemiddeld 6 tot 10 cm groot.
De bloemetjes van deze boom zijn klein met een geel groen tintje hij bloeit in de maand mei. Hierna volgt een eenzadige gevleugelde vrucht soort van ‘Helikoptertje’.

De Acer campestre heeft sterke wortels dat is nog één van de redenen waarom hij goed tegen wind bestand is. Deze boom groeit op eigenlijk wel alle grondsoorten maar hij is niet gediend van een droge zand grond. De boom ziet u veel in brede straten en wordt gebruikt op parken en industrieterreinen, omdat hij wel een redelijke kroon krijgt later. Hij doet het goed in de zon zowel schaduw.

Willekeurige foto

Adsense